Microsoft Çözümleri

Microsoft Çözümleri

OFFICE 365

Office 365 nedir?

Office 365, günümüzün çalışma yöntemlerine en uygun araçları bir araya getiren, bulut tabanlı bir abonelik hizmetidir. Office 365, Excel ve Outlook gibi sınıfının en iyi uygulamalarıyla OneDrive ve Microsoft Teams gibi güçlü bulut hizmetlerini bir araya getirerek herkesin dilediği yerde dilediği cihazla istediklerini oluşturup paylaşmasına olanak sağlar.

İstediğiniz yerden çalışın

Microsoft 365, alışkın olduğunuz ve her zaman güncel olan uygulamaları en sevdiğiniz cihazda kullanmanızı sağlar. Bazı planlarla Office uygulamalarını beş adede kadar PC veya Mac bilgisayara ve beş adede kadar tablete (iPad, Windows veya Android) yükleyebilir, cihaz değiştirirseniz yüklemeyi de aktarabilirsiniz. Office mobil uygulamaları ile Windows Phone, iPhone® ve Android telefonlarda dosya görüntüleyin ve düzenleyin.

Kendi programınıza göre çalışın

İhtiyaç duyduğunuz anda, dilediğiniz cihazda çalışın. Dosyaları çevrimiçi ve çevrimdışı olarak her zaman erişilebilecek şekilde paylaşın ve ekibinizle uyumlu kalın. Yapmanız gereken işler olduğunda Office uygulamaları hep yanınızdadır.

Hiçbir gelişmeyi kaçırmayın

Yükleme, güncelleştirme ve eşitleme işlemleriyle zaman kaybetmek yerine işlerinize odaklanın. Microsoft 365, bunların tümünü perde arkasında halleder, siz de doğrudan çalışmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca Microsoft 365 hep güncel kaldığından her zaman Word, Excel, PowerPoint ve Outlook’un en son sürümüyle çalışırsınız.

Yerleşik zeka özellikleriyle üretkenliğinizi artırın

Microsoft 365 uygulamalarındaki zeka özellikleri ile zamandan kazanır ve daha iyi sonuçlar elde edersiniz. İçerik yazarken yerleşik yardım hizmetinden yararlanın, güvenle tasarım yapın ve verileri analiz ederek içgörü elde edin. Özgeçmişinizi güncelleştirirken, sunum hazırlarken veya bütçenizi gözden geçirirken Word’deki Araştırmacı ve Düzenleyici, PowerPoint’teki Tasarımcı, İçgörü Hizmetleri gibi akıllı hizmetlerimiz sayesinde bir uzman gibi çalışabilirsiniz.

Daha etkili iletişim kurun

Grup sohbeti, çevrimiçi toplantılar, aramalar ve web konferanslarıyla ekibinizi aynı noktada buluşturun.

Bağlanın. Planlayın. İşlerinizi halledin.

E-posta, takvim, kişiler, görevler ve daha fazlası ile tek bir yerde verimli bir şekilde çalışın.

Çalışma alanınızı özelleştirin

İşinizin kesintisiz ilerlemesini sağlamak için kullandığınız Microsoft uygulamalarını ve üçüncü taraf hizmetlerini ekleyin.

İşletmenize erişimi güvenli hale getirin

Hassas bilgilere erişmek için kullanıcı kimlik doğrulamasından ve otomatikleştirilmiş ilke tabanlı kurallarından faydalanın.

Bilgilerinizi koruyun

Kişisel ve şirkete ait cihazlardaki işletme verilerinin korunmasına yardımcı olun.

Siber tehditlere karşı korunun

Güvenli olmayan eklere, şüpheli bağlantılara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayın.

İş akışlarınızı dijitalleştirin

PowerApps ile uygulamaları özelleştirin, genişletin ve oluşturun.

Veri temelli bir kültür oluşturun

Power BI, Excel ve Visio ile çalışanların verileri iç görülere dönüştürmesine destek olun.

Kurumsal iç görülerden yararlanın

Workplace Analytics ve MyAnalytics ile daha iyi kararlar almak için verileri kullanın.

LİSANS HİZMETLERİ

Microsoft’un lisans stratejisi gerçekten bazen çok kompleks olabiliyor. Çok sayıda ürün ve bir çok lisanslama yöntemi bulunmakta. Hatta bu iş için oluşturulan bir sertifikasyon programı bile var. (MLSS: Microsoft Licensing Sales Specialitst).

Bu uzmanlar Microsoft ürünlerinin yasal olarak satın alımı konusunda firmalarda görev alıyor ve danışmanlık hizmeti sağlıyorlar. Neden bu tip uzmanlara ihtiyaç duyulduğunu yazımızın ilerleyen bölümlerinde eminim sizde anlayacaksınız.

Bu kadar ayrıntılı lisanslama yöntemlerinin tümüne bir makalede değinebilmemiz gerçekten çok zor. Biz makalemizde en sık kullanılan lisanslama programlarından olan “Open Lisanslama“, Her yerde karşımıza çıkan “OEM Lisanslama“, piyasada fazla denk gelemediğimiz ve tercih oranı düşük olan “Kutulu Ürün Lisansları“, sunucuların ve üzerinde çalışan bazı uygulamaların lisanslanması konularına değineceğiz.

Ayrıca diğer lisanslama programları ve yöntemleri hakkında nerden/nasıl doğru bilgiye ulaşabileceğimizi öğreneceğiz. Ve son olarak, örnek bir işletme ortamı tasarlayıp bu yapının nasıl lisanslanması gerektiğine değineceğiz.

OEM Lisans

– PC üreticilerine sadece yeni PC’lerle birlikte önceden yüklenmesi için sunulmaktadır.

– OEM Lisansı ancak yeni bir PC ile satın alınabilir.

– OEM Lisansı yüklü olduğu PC’ye aittir. OEM lisansları için süre sınırlaması olmamakla birlikte, ömrünü ait olduğu bilgisayar üzerinde doldurur.

– Satın alındığı ürün dili ve bit seçeneği hangisi ise o şekilde kullanılmalıdır.

– Kullanıldığı sürece faturası saklanmalıdır.

Kutu (Box) Lisans

– Perakende olarak satılan ve kutu ürünler içinden çıkan lisanstır.

– İstenilen bilgisayar kurulabilmekte olup, aynı lisans birden fazla bilgisayar için kullanılamamaktadır.

– Kutulu ürünler içerisinde orijinallik sertifikası, son kullanıcı lisans sözleşmesi, bir adet kurulum CD’si ve kitapçığı bulunur.

– Orijinallik etiketinin bilgisayar üzerine yapıştırılması gerekmez. Lisansın geçerli olabilmesi için ürün kutusu ve orijinal CD’si, son kullanıcı lisans sözleşmesi ve ürün faturasının bir kopyasının saklanmış olması gerekir.

Open Lisans

– Lisanslanacak bilgisayar sayısı iki veya daha fazla olan firmalar için en uygun lisanslama modeldir.

– En az 5 adet lisansla open lisanslama yapılabilir.(Bu kural artık geçerli değil 1 adet de open lisans alabilir, aktif auto yoksa 2.64 usd lik ürün ekleniyor sadece)

– Open lisanslama sayesinde, birden fazla bilgisayara aynı VLSC panelinde lisans numarası ile kurulum yapılıyor. Böylelikle hem maliyet düşürülürken, hem de lisans yönetimine harcanan zamandan tasarruf edilir.

– Open lisans, firmaya özel (sadece alımı yapan firmaya ait olan) bir belgedir. İstenirse, uygulamanın firmaya ait bir makineden kaldırılıp başka bir makineye yüklenebilir. Bu kural GGWA W10 PRO da geçerli değil bu lisans makine ye aittir oem lisans mantığında dır, o makine bozulunca lisans da gider.

– Open lisanslar, “Yazılım Güvencesi Lisansı” ile birlikte alındığı takdirde o yazılıma ait en son çıkacak sürümler 2 yıl boyunca kullanılabilir.

Çözümler

Bize Ulaşın

Sektöre özel entegre çözümler , servis ve bakım hizmetleri , network çözümleri ve Bilgi güvenliği danışmanlığına kadar geniş bir yelpazede uzman kadromuz ile hizmet vermekteyiz.
Hemen Ara